Csak egy

6490 Ft

Csak egy szót csak egy szóval! A Csak egy zseniális, egyszerű szabályú, Év játéka díjas partijáték. A játékosok közösen, egy-egy szó segítségével próbálják meg kitaláltatni a feladványt az egyikükkel – de ha ugyanazt a szót többen is felírják, azt ki kell venni a segítségek közül… A szóasszociációs képességet fejlesztő társasjáték.

Csak rendelésre

Leírás

Csak egy szó a feladvány, minden játékos csak szóval segíthet, csak egyszer szerepelhet minden szó, csak egyszer tippelhet, akinek tippelnie kell. Csak egy játék nyeri el minden évben a Spiel des Jahres (Az év játéka) címet – idén ez a játék volt az.

Az egyik játékos látatlanban választ egy szót, amit rajta kívül minden ki lát. Ezt a szót kell majd kitalálnia. A többiek egy-egy szót írnak fel segítségként, nagyon vigyázva, nehogy olyat írjanak, ami másnak is eszébe jutott, mert ha egy szó nem csak egyszer szerepel, azt törölni kell mindenhonnan, mielőtt a segítségeket a játékosok megmutatnák. Ha a szó túl kézenfekvő, könnyen megeshet, hogy más is azt írja, így minimum két szó vész el, ha túl elvont, lehet, nem bizonyul majd akkora segítségnek. Persze, hogy kinek mi az ésszerű utalás, az is változó. A segítő játékosok zavarba ejtően gyakran meresztgetik a szemüket „mire gondolt a költő”-érzülettel egymás szavaira is.

Csak egy-szer kell leülni hozzá játszani – ahhoz, hogy az ember rákattanjon.

Gyártó

Gémklub

További információk

Ajánlott életkor

8+

Játék nyelve

magyar

Játékosok száma

3-7

Játékszabály nyelve

magyar

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csak egy” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You're viewing: Csak egy 6490 Ft
Értékelés: 0 / 5
Kosárba teszem