Köszöntünk... álmaid városában!

5990 Ft

Ragadjatok tollat, és építsétek meg minden idők legvonzóbb kertvárosait! A Köszöntünk… álmaid városában! „dobok és írok” típusú családi társasjáték tapasztaltabb játékosoknak is. Pontosabban: „kártyákat csapok fel és írok”, mert a játékosoknak a kártyák által biztosított előnyökből kell a legértékesebb kertvárost megtervezniük a saját lapjukon lakónegyedekkel, medencékkel és parkokkal… Az előre tervezést fejlesztő társasjáték.

Csak rendelésre

Leírás

Légy az, aki segít megvalósítani az emberek számára az amerikai álmot. Mielőtt viszont az álom megvalósulhatna, előbb lakóházak és negyedek szükségesek, ahova az álmokkal teli emberek beköltözhetnek. Itt lépnek be a játékosok a képbe, mint területrendezők, ahányan csak szeretnének.

Köszöntünk… álmaid városban! társasjáték egy olyan különleges darab, amit annyian játszhattok, ahányan akartok, a doboz nem árul zsákbamacskát, egyszerre százan is lehet vele játszani, sőt, akár többen is, ha kéznél van száznál több lap meg írószer. A lényeg, hogy mindenki előtt legyen egy amerikai kertvárost ábrázoló lap, amit a játékosok saját belátásuk szerint feloszthatnak és átrendezhetnek. A Köszöntünk… álmaid városában! egy roll(flip) and write játék, így minden akciót a játékosok a saját lapjukon jegyzetelnek le. A játékot egy három részre osztott kártyapakli irányítja, minden fordulóban ezekből három házszám bukkan fel, társulva három választható fejlesztéssel. A játékosok célja, hogy mindig kiválasztva egy házszám-fejlesztés párost, szépen lassan kialakítsák a saját kertvárosuk végleges kinézetét, parkosítsanak, medencéket építsenek, kerteket húzzanak és a lehető legmagasabbra emeljék az ingatlanjaik értékét, közben pedig próbáljanak megfelelni a város elvárásainak. A játék igazi érdekességét az adja, hogy minden utcában egy adott házszám csak egyszer szerepelhet, a házakat pedig növekvő sorrendben kell megszámozni. Szóval, ha egy utca számozását például ötössel kezdjük – azért, mert tegyük fel nagyon szükségünk volt a számmal párosult fejlesztésre – akkor abba az utcába már nem kerülhet egytől négyig számozás, csak ötösnél magasabb szám.

Ez pedig elég rosszul érintheti a területrendezőt, amikor egy következő fordulóban csak ötösnél kisebb számok kerülnek játékba. Ha a játékos nem tudja beírni sehova a házszámot, úgy elesik a lehetséges fejlesztésektől is, így érdemes alaposan meggondolni, mit hova érdemes beírni. Nem az a kulcs természetesen, hogy minden utcát egyes házszámmal kezdjünk, hanem az, hogy jól párosítsuk hosszútávon a házszámokat a fejlesztésekkel, hogy megépülhessen tényleg egy álomkörnyék.

Gyártó

Gémklub

További információk

Ajánlott életkor

10+

Játék nyelve

magyar

Játékosok száma

1-12

Játékszabály nyelve

magyar

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Köszöntünk… álmaid városában!” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

You're viewing: Köszöntünk… álmaid városában! 5990 Ft
Értékelés: 0 / 5
Kosárba teszem