Holtak tele - Válaszúton

15990 Ft

A zombiapokalipszis legkeményebb telén válaszúthoz értek… A Holtak tele – Válaszúton összetett szabályrendszerű, komoly témájú, nagyon hangulatos társasjáték. A játékosok egy zombikkal teli világban próbálnak közösen túlélni, miközben titkos céljaikat is igyekeznek elérni – és akár áruló is lehet közöttük! Időről időre morális döntések elé kerülnek, amelyek próbára teszik megmaradt emberségüket. Sokféle, különböző nehézségű kaland, számtalan döntés, szereplő, fegyver – és persze rengeteg zombi!

Elfogyott

Értesítést kérek, ha elérhető a termék!

Leírás

A zombi téma manapság a fénykorát éli, minden szerző próbálja meglovagolni ezt a rothadó őrületet és kivenni a maga részét belőle. Rengeteg film, sorozat és játék készül, amelyek főként a zombik levadászásáról és a túlélésről szólnak egy apokaliptikus környezetben. Nehéz viszont ebben a kategóriában maradandót alkotni, főleg, ha egy társasjátékról beszélünk. Ameddig egy filmben a rémisztő látvány magáért beszél, addig egy társasjáték teljesen más megközelítésben kell az érzelmekre hasson. A Holtak Tele – Válaszúton szerzői pedig tökéletesen ráéreztek, mitől lehet egy zombis társasjáték jó, akkor, ha sokkal inkább arra fókuszál, milyen kapcsolat van a játékosok között, mintsem magára a zombi vadászatra.

Holtak Tele – Válaszúton egy kooperatív társasjáték, amelyben a kríziseket legyőzve kell túlélnünk pár napot egy zombi apokalipszis kellős közepén. A játék minden forduló során egy-egy újabb nehézséggel szembesíti a túlélők csoportját, amelyeket mindenképp meg kell oldani az életben maradás érdekében. Bár a játékosok közösen küzdenek, hogy túléljék a káoszt, tartogat a játék pár érdekes fordulatot, amelyek jelentősen felkavarják az állóvizet, már amennyire állóvíz lehet egy ilyen helyzetben. A Holtak Tele – Válaszúton úgy van kialakítva, hogy minden játékos egy teljesen egyedülálló egyén legyen (ne csak egy bábú a játéktéren), akiknek a túlélés mellett megvannak az önös céljaik, amelyek teljesen titkosak a többiek számára. Elvégre minden hús vér embernek vannak olyan céljai az életben, amelyek függetlenek másoktól. Egy ilyen pusztuló világban pedig, ahol a túlélés a cél, ez végképp igaz, pontosan ezért nem bízhatunk senkiben és jó ha nagyon alaposan megfogadjuk ezt a tanácsot, mert az önös célok néha áruló jelzővel is párosulhatnak, amelyek jelentősen lecsökkenthetik a túlélési esélyeket. Mit takarnak ezek az önös célok? Olyan dolgokat, amelyeket látva a játékosok fejében olyan kérdések fogalmazódhatnak meg, hogy miért adjon be valaki fegyvert vagy élelmet a közös készletbe, ha azokat megtarthatja magának is?

A játékban rengeteg ilyen döntést kell meghoznunk, amelyekre soha nem lesz egyértelmű a válasz, ha pedig a válaszút kártyákról beszélünk, akkor ez csak fokozódni fog. A válaszút kártyák egy-egy rövid történetfoszlányt vázolnak fel, amelyek színesebbé teszik a játékmenetet, de komoly morális döntések elé állítják a játékosokat, amelyek életről vagy halálról dönthetnek számtalan szituációban. A Holtak Tele – Válaszúton egy olyan társasjáték, ami képes az érzelmekre hatni és leírni minden játék alkalmával egy olyan történetet, ami maradandó lehet mindenki számára.

Gyártó

Gémklub

További információk

Ajánlott életkor

14+

Játék nyelve

magyar

Játékosok száma

2-5

Játékszabály nyelve

magyar

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Holtak tele – Válaszúton” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .